Ο “Εὐαγγελιοφόρος”

Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη για όλους μας. Ο εγκλεισμός, βέβαια, μας έδωσε λίγο παραπάνω…

Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη για όλους μας. Ο εγκλεισμός, βέβαια, μας έδωσε λίγο παραπάνω χρόνο να ασχοληθούμε με διάφορες δραστηριότητες. Κάποιοι από εμάς, με κίνητρο την πρωτοβουλία της φιλολόγου κ. Τσαχτσαρλή για συγκρότηση δημοσιογραφικής ομάδας, αποφασίσαμε να προσεγγίσουμε το κατώφλι της νεανικής δημοσιογραφίας. Μέσα σε λίγους μήνες, συσπειρωθήκαμε σε μία ομάδα 15 μελών και αρχίσαμε την παραγωγή άρθρων, τα οποία είναι διαθέσιμα για ανάγνωση στην ιστοσελίδα της εφημερίδας μας.

Με σκοπό να ανανεώσουμε την ήδη υπάρχουσα εφημερίδα, προβήκαμε σε μερικές ενέργειες. Κύρια αλλαγή, αναμφισβήτητα, είναι η καινούργια της ονομασία , η οποία σηματοδοτεί μία νέα αφετηρία για τον θεσμό της σχολικής εφημερίδας. Το όνομα αυτό είναι το “εὐαγγελιοφόρος” , ένα όνομα το οποίο παραπέμπει στο σχολείο μας και αποδίδει στοχευμένα το σκοπό της εφημερίδας. Η λέξη είναι παρασύνθετη και κάθε συνθετικό έχει και μία σημασία. Διαβάζοντας την, συναντάμε το ευ που δηλώνει το καλό, και ύστερα το “αγγελιο-φόρος” . Το λογοπαίγνιο, του ΕΥΑΓΓελιοφόρου με το όνομα του σχολείου μας, είναι πασιφανές.

Ακόμη, εκτός από το όνομα, με ένα κλασσικό δάνειο από την αρχαιοελληνική μυθολογία, δημιουργήσαμε και το λογότυπό μας, μία μινιμαλιστική απεικόνιση του θεού Ερμή, ο οποίος ήταν ο αγγελιοφόρος των θεών.

Τέλος, η εφημερίδα μας είναι ένα βήμα για όλους εμάς, τους μαθητές της Ευαγγελικής και καθόλου ένα νεκροταφείο ανιαρών (φιλολογικών) ιδεών. Στοχεύουμε στην ανάδειξή της όχι μονάχα ως μέσο πληροφόρησης και επαφής με μία πολυδιάστατη θεματολογία αλλά και ως δίαυλο έκφρασης της πληθώρας των ιδεών και συλλήψεων μας. Ο καθείς από τους μαθητές του σχολείου μας, ο οποίος επιθυμεί να εκφραστεί μέσω της εφημερίδας, είναι καλόδεχτος να μας αποστείλει κάποιο κείμενο, εικόνα, ή όποια άλλη του δημιουργία. Καλή μας αρχή !

Ἴτε παίδες…και κορασίδες Ευαγγελικής
πιάστε word και πληκτρολόγιο !

..

Βασίλης Διαμαντόπουλος Β’1