1ο βραβείο αεροδιαστημικής

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τις ομάδες Orion CanSat και The Rolling Cans για την 1η θέση που κατέλαβαν στην μαθητική και φοιτητική κατηγορία αντίστοιχα!

SPIN – Space Innovation

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονία ο διαγωνισμός CanSat in Greece, με νικητές την ομάδα από το σχολείο μας, του Orion, με την αποστολή τους Rigel. Η νικήτρια ομάδα, θα αναλάβει να πάρει μέρος με στον διαγωνισμό CanSat in Europe, ένα διαγωνισμό παρόμοιο με το CanSat in Greece, αλλά με άλλους διοργανωτές και άλλες δυσκολίες.

Βασικός στόχος της αποστολής μας αποτελεί η λήψη φωτογραφιών του εδάφους για την ανίχνευση σημείων ενδιαφέροντος και την επεξεργασία τους, κάτι το οποίο αποτελεί βασική εφαρμογή δορυφόρων από την δημιουργία χαρτών μέχρι και την εξεύρεση των θέσεων πλοίων στην θάλασσα. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται η πτώση του δορυφόρου να είναι όσο πιο σταθερή γίνεται… Έτσι αναπτύξαμε και εφαρμόσαμε ένα σύστημα ενεργής σταθεροποίηση το οποίο κάνει χρήση τεσσάρων ανεξάρτητων Fins και λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με τα Guidance Fins που παρατηρούνται στο προωθητήρα του πυραύλου Falcon 9 της SpaceX.
Ακόμη, επιλέξαμε να υλοποιήσουμε άλλα δύο συστήματα εντοπισμού του δορυφόρου. Αυτό έχει ως σκοπό την ύπαρξη περισσότερων τρόπων για τον εντοπισμό του CanSat για λόγους ασφαλείας αφού υπάρχει η πιθανότητα κάτι να μην λειτουργήσει σωστά…

Orion – CanSat in Europe

Διεξαγωγή του διαγωνισμού στην Ιταλία. Ο διαγωνισμός CanSat in Europe θα διεξαχθεί στην Μπολόνια της Βόρειας Ιταλίας, στον οποίο 6 άτομα από κάθε χώρα της Ευρώπης και κάποιες άλλες χώρες, θα στείλουν μία ομάδα μαθητών από 4 έως 6 άτομα για να αντιπροσωπεύσουν την χώρα τους.

Σήμερα ο διαγωνισμός CanSat In Greece έφτασε στο τέλος του με τις τελικές παρουσιάσεις των ομαδων. Είμαστε περήφανοι που…

Δημοσιεύτηκε από Orion CanSat στις Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

–Richard Bariampa

Αφήστε μια απάντηση