Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Aντιμετώπιση του άγχους πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις

Eκδήλωση-ομιλία

Η σχολική μας μονάδα συνεχίζει να υποστηρίζει τους μαθητές και τις μαθήτριές της μέσω της συνεργασίας με την ψυχολόγο του σχολείου, η οποία παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς όταν της ζητείται.

H ψυχολόγος του Σχολείου μας κα Παπαδάκη Ελευθερία, σε συνεργασία με τη Σύμβουλο Σχολικής Ζωής κα Τσαχτσαρλή Αικατερίνη, πραγματοποίησαν μια σημαντική εκδήλωση-ομιλία με θέμα την αντιμετώπιση του άγχους πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις. Η εκδήλωση αυτή απευθυνόταν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου, προσφέροντας πολύτιμες συμβουλές και τεχνικές διαχείρισης του άγχους εν όψει των εξετάσεων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία, όπου η ψυχολόγος ανέλυσε τους παράγοντες που προκαλούν άγχος και πρότεινε πρακτικές μεθόδους για την αντιμετώπισή του. Επίσης, υπήρξε διαδραστική συζήτηση, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να λάβουν απαντήσεις σε προσωπικά τους θέματα.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει τη σημασία της ψυχολογικής υποστήριξης στον σχολικό χώρο, ειδικά σε μια κρίσιμη περίοδο όπως αυτή των πανελληνίων εξετάσεων. Οι μαθητές αποχώρησαν από την εκδήλωση με αυξημένη αυτοπεποίθηση και νέες δεξιότητες για τη διαχείριση του άγχους τους.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.