IDW Sonic: Ένα Κρυμμένο Σμαράγδι

O Σόνικ ο Σκαντζόχοιρος, ή Sonic the Hedgehog είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές βιντεοπαιχνιδιών στον πλανήτη. με παιχνίδια που άλλοι τα θεωρούν από τα καλύτερα και άλλοι από τα χειρότερα στον κόσμο. Από τις πολλαπλές του σειρές κινουμένων σχεδίων ως την καταπληκτική του παρουσία σε κοινωνικά δίκτυα, ο Sonic δεν φοβάται να εξαπλωθεί και σε άλλα μέσα. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα όμως, είναι τα μηνιαία κόμικς από την Archie.

Sonic the Hedgehog #1
από την Archie, 1993

Βασισμένα στο καρτούν με το ίδιο όνομα, η σειρά τους ακολουθούσε τον Sonic και τους Μαχητές της Ελευθερίας, οι οποίοι ήταν σε έναν πόλεμο με τον Dr. Julian Robotnik που είχε καταλάβει τον κόσμο, μετατρέποντας τους κατοίκους του σε ρομπότ. Ξεκινώντας τον Μάιο του 1993 και κλείνοντας τον Ιανουάριο του 2017, κατέχει το ρεκόρ για σειρά κόμικς με μεγαλύτερη διάρκεια βασισμένη σε άλλα μέσα. Το 2017 η Sega ακύρωσε τη δημοσίευση της σειράς, πιθανότατα λόγω της ανικανότητας της Archie στην δίκη ενάντια του Ken Penders, ο οποίος κατάφερε να πάρει τα δικαιώματα των χαρακτήρων που δημιούργησε για τα κόμικς. Έτσι, πήρε τα δικαιώματα και τη δημιουργική ομάδα και τα έδωσε στην IDW ζητώντας τους να γράψουν ένα κόμικ βασισμένο στα συμβάντα του Sonic Forces.

Sonic Forces, 2017

Το Sonic Forces βγήκε το 2017, γιορτάζοντας την 25η επέτειο του. Ιστορία αποτελεί ο Dr. Robotnik, τώρα πια γνωστός σαν Eggman, να νικάει τον Sonic με την βοήθεια ενός καινούριου κακού γνωστού ως Infinite και να καταλαμβάνει τον κόσμο. Συνηθισμένο για τα κόμικς, ο Eggman από τα παιχνίδια ποτέ δεν είχε καταφέρει να ολοκληρώσει τα σχέδια του με αυτόν τον τρόπο.

Το Sonic Forces τελικά συνέχισε την παράδοση με τα παιχνίδια επετείου να είναι εξαίρετα ή απαίσια, με το να είναι απαίσιο. Το παιχνίδι είχε διάφορα προβλήματα με τον χειρισμό του και τις μικροβλάβες που προέκυπταν, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα του προβλήματα ήταν η ιστορία. Ο Eggman είναι ακόμα μεγαλύτερο αστείο από ό,τι συνήθως. ο Classic Sonic χώθηκε μέσα χωρίς κανέναν λόγο, όλοι οι ήρωες εκτός από τον Sonic ήταν τελείως άχρηστοι πέρα από μια μικρή σκηνή στο τέλος, και ο χαρακτήρας του παίχτη ήταν μια Mary Sue που μπορούσε να κάνει τα πάντα με την δύναμη της φιλίας. Έτσι, όποιος έγραφε το κόμικ στην IDW θα είχε τεράστιες δυσκολίες, καθώς θα έπρεπε να γράψει μια ιστορία αντάξια του παλιού, με βάση την καταστροφή που ήταν το Forces. Θα ήταν υπερβολικό για τους περισσότερους συγγραφείς, όχι όμως για τον Ian Flynn.

Sonic The Hedhehog #160
από την Archie, 2006

Ο Flynn προσλήφθηκε από την Archie για το 160 αφού απέλυσαν τον Ken Penders. Δουλειά του να ξεφορτωθεί τους χαρακτήρες του Penders, και να κάνει την ιστορία πιο κατανοητή για νέους αναγνώστες. Υπό την επίβλεψη του, το βιβλίο βίωσε μια Αναγέννηση όπου οι πωλήσεις εκτοξεύθηκαν.

Προκειμένου να ξεκινήσει η σειρά της IDW σωστά, έπρεπε να κάνει το ίδιο με την ιστορία του Sonic Forces. Για να το πετύχει αυτό, τα τέσσερα πρώτα τεύχη, τα οποία βγήκαν εκτάκτως κάθε εβδομάδα τον πρώτο μήνα έκδοσης του βιβλίου, έδειχναν τους 4 κύριους πυλώνες του κόμικ.

  • Δημιουργία Βάσεων
Sonic the Hedgehog #1 | IDW Publishing
Sonic the Hedgehog #1
από την IDW, 2018

Όπως προαναφέρθηκε, το κόμικ παίρνει μέρος μετά τα συμβάντα του Forces. Δυστυχώς, είναι ίσως υπερβολικό να ζητάς από κάθε άτομο που θέλει να διαβάσει αυτήν την ιστορία να παίξει ένα ολόκληρο βιντεοπαιχνίδι, ειδικά ένα παιχνίδι που πήρε τόσο κακές κριτικές όσο το Sonic Forces. Επομένως ίσως είναι πρόσφορο ένας νέος αναγνώστης να διερευνήσει τις συνέπειες μίας παγκόσμιας διαμάχης για να είναι πληρέστερη η άποψή του, είτε να τις αγνοήσει για να είναι η προσέγγιση του κόμικ περισσότερο αυθόρμητη και ελκυστική.

Αφήστε μια απάντηση